Visie

kids-playing-with-hula-hoop-KQ3ZHT7

Onze Visie

Vanaf januari 2021 wil SUB Speeltuinen een grotere maatschappelijk betrokken organisatie zijn voor de wijk/buurt, de speeltuin fungeert als centraalpunt van aantrekkingskracht om een collectief te kunnen vormen om daarmee om daarmee kinderen te enthousiasmeren maar ook de bewoners die eens behoefte hebben aan activiteiten of een bewonersbelang.

SUB faciliteert graag in de behoeften van de buurt die wel passen bij het educatieve en pedagogische karakter, het kind staat centraal en daarmee ook de ouders.

"Onze visie is om de buurten van De Meern (Veldhuizen) en Vleuten (Vleuterweide) van zoveel mogelijk speeltuinen en activiteiten te voorzien".

SUB organiseert 3 keer per jaar een bijeenkomst met de buurt om elkaar te leren kennen maar ook om kennis te delen. Deze bijeenkomsten gebeuren op basis van een activiteit zoals een rommelmarkt, buur BBQ of een thema waarbij de bewoners en de bezoekers gevraagd worden om langs te komen en deel te nemen aan de bijeenkomst.

Onze pedagogische visie voor de WijkSpeeltuinen is dat de professionele vrijwilligers samen met de professional kinderen stimuleren in hun ontwikkeling door ze te helpen tijdens het spelen en onderwerpen of thema’s rustig en herhalend uit te leggen.

Door de inzet van de juiste vrijwilligers kunnen deze werken aan talentontwikkeling voor de kinderen en de jeugd. Talentontwikkeling moet geschieden op de juiste plek en met de juiste atmosfeer, dit kunnen we realiseren in de Wijk Speeltuinen. SUB schaft ook het materiaal aan en zorgt voor een thema per dag en een activiteit in de Speeltuinen.

people-joined-hand-together-PVUQKNY